5.12.12

El florido pensil

Avui la sessió de seminari ha sigut diferent, ens hem reunit tots els seminaris amb els corresponents professors i hem vist la pel·lícula: El florido pensil.

Aquesta pel·lícula és un reflex de l'educació de diverses generacions d'espanyols de la postguerra. Narra la infància d'autor, com era el seu dia a dia a l'escola i al poble, amb una visió enfocada cap al sistema educatiu nacional-catòlic. El protagonista Sopeña ens transmet els seus records des de petit: l'escola quotidiana, la ràdio local, els còmics de Roberto Alcazar, el cinema dels dijous amb Franco inaugurant pantans i “Yon Güein" perseguint i matant indis. A través d’ell es va descobrint una manera d'entendre el món, la societat i una Espanya "de glòries florit pensil", tal com es cantava en l'himne nacional d'aquells anys.

Després d’aquesta petita síntesi, dir que ha sigut una pel·lícula de la qual hem pogut veure que la manera d’educació d’aquella època era molt arcaica, maltratadora, religiosa, molt rígida, estricta, etc. I només dir que estic orgullosa del moment en el que vivim i del sistema educatiu que tenim a Catalunya. Un dels sistemes més evolucionats de tota Espanya: laica, activa, innovadora, progressista, entre d’altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario